Microsoft 365 Copilot | Kan ons advocatenkantoor ermee werken?

Yes! Je hebt de mogelijkheid om als advocatenkantoor Copilot te activeren. Moet je dit nu al willen? Copilot kantoor breed implementeren zeer zeker niet – maar het is wel verstandig om nu al te starten met testen binnen een kleine pilotgroep.

Al snel zul je ontdekken dat Copilot nog in de kinderschoenen staat. Enkele weken geleden meldde Microsoft nog dat Copilot voorlopig alleen beschikbaar zal zijn voor  Enterprise-klanten met 300+ gebruikers. Hier kwamen ze onverwachts snel op terug en maakten Copilot beschikbaar voor alle gebruikers. It’s a race against time!

Met hoge verwachtingen ging IT Factor met Copilot aan de slag om zo veel mogelijk te testen en te beoordelen op de bruikbaarheid in de advocatuur. Na het aanzetten en updaten van alle Microsoft-apps zie je de knop van Copilot verschijnen in de taalbalk van elke applicaties (behalve in die van Outlook). De user-interface ziet er veelbelovend uit. Kan ik het al gebruiken voor mijn werk? Nee nog niet. Copilot verstaat momenteel slechts vijf talen waar Nederlands er helaas geen van is. Daarnaast zul je opmerken dat de output nog vrij minimaal is in vergelijking met die van ChatGPT. 

Vervolgens zijn we het eens gaan testen op Engelstalige documenten. Hoewel het er aanvankelijk goed uitziet, valt het momenteel toch een beetje tegen. ChatGPT’s uitstekende gebruikerservaring is toch lastig te evenaren. Niet gek want de gebruiker heeft de manier van werken met Copilot niet binnen drie tellen onder de knie. Copilot kan veel, maar waar moet je nu beginnen? Copilot kan documenten voor je samenvatten, teksten genereren over een onderwerp naar keuze, teksten herschrijven en je kan vragen stellen over een document. 

IT Factor is van mening dat Copilot voor nu nog niet volwassen genoeg is om mee te werken in de advocatuur en het zal nog even op zich moeten laten wachten. Het is zelfs een paar keer voorgekomen dat Microsoft vastliep bij het gebruiken van Copilot. Waarom hebben ze het dan nu al beschikbaar gesteld voor iedereen? Mogelijk is deze beslissing bewust genomen, zodat gebruikers vanaf het begin kunnen starten met het leren werken met taalmodellen zoals Copilot.

Copilot zal uiteindelijk advocaten ondersteunen bij hun dagelijkse taken, zodat taken vele malen efficiënter kunnen worden uitgevoerd. IT Factor houdt de ontwikkelingen van Copilot nauwlettend in de gaten en blijft jullie op de hoogte houden. Mocht je interesse hebben in een rondleiding, dan kunnen we snel bij jullie langskomen.

Hieronder zie je een enorme lijst aan prompts waar je uit kan kiezen. Je hebt zelfs de mogelijkheid om een eigen deck aan prompts samen te stellen die voor jou het beste werken.