Intranet. Een Intranet hoort nu eenmaal bij de professionalisering van het kantoor. Elk advocatenkantoor die werkt met Microsoft 365 beschikt over SharePoint waarmee een intranet gebouwd kan worden.

Een door IT Factor ontwikkeld intranet omvat alle essentiële elementen voor een advocatenkantoor.
Door regelmatige feedback van klanten en brainstormen over nieuwe ideeën hebben we talloze best practices opgebouwd.

SERVICE

Digitaal kantoor. Een intranet is niet meer wat het geweest is.

Toepassingen

SharePoint. Het communicatieplatform voor ieder kantoor.

Een agenda op het intranet vergroot ook de transparantie binnen de organisatie. Managers kunnen belangrijke bedrijfsevenementen en aankomende deadlines gemakkelijk delen, waardoor alle medewerkers op de hoogte blijven van belangrijke gebeurtenissen en prioriteiten. Het is ook de juiste locatie waar men de verjaardagen en feestdagen in bij houd.

Een overzicht op een intranet waar alle gebruikte kantoortools worden weergeven, biedt aanzienlijke voordelen voor een organisatie. Het stelt medewerkers in staat om snel toegang te krijgen tot verschillende tools en applicaties vanuit één centrale locatie, waardoor er overzicht wordt bewaard over de gebruikte tooling en verloopt de adoptie van nieuwe tools soepeler.

Snel toegang tot het handboek, de algemene voorwaarden, een support ticket bij de ICT-leverancier of toch het declaratieformulier. Alles kan met de quick links die we gezamenlijk instellen. 

Door een intranet te gebruiken, kan een organisatie zich aanpassen aan opkomende trends zoals remote werken, digitalisering en meer geavanceerde samenwerkingstools. Het intranet fungeert als een centrale hub waar medewerkers, ongeacht hun locatie, toegang hebben tot informatie, communicatiemiddelen en samenwerkingsplatforms.

Het stelt medewerkers in staat om snel en gemakkelijk op de hoogte te blijven van kantoornieuws, updates en relevante informatie. Door middel van deze widget kan het interne communicatieproces verbeteren, waardoor medewerkers meer betrokken en geïnformeerd zijn. Dit resulteert minder e-mail traffic en vervuiling van je inbox. Ook bevordert het een gevoel van gemeenschap en transparantie binnen de organisatie.

De gemeenschappelijke locatie in het intranet maakt het overzichtelijk en zorgt voor een efficiëntieslag doordat documenten centraal toegankelijk zijn. Het intranet kan gezien worden als een digitaal kantoor waar men het antwoord op elke vraag relevant tot kantoorinformatie te vinden is. Wanneer men overstapt van een Remote Desktop naar een Managed laptop, is SharePoint ook de plek waar verschillende schijven heen worden verplaatst. 

FAQ op een intranet biedt meerdere voordelen voor het kantoor. Ten eerste vermindert het de belasting van de interne supportteams, aangezien veelgestelde vragen proactief worden beantwoord. Medewerkers kunnen snel en zelfstandig antwoorden vinden op hun vragen, waardoor de efficiëntie van de ondersteuningsprocessen toeneemt. Bovendien is het een nuttig instrument voor nieuwe medewerkers om snel vertrouwd te raken met bedrijfsprocessen en -richtlijnen.
Net als een fysiek kantoor, bestaat de inrichting uit verschillende afdelingen. Zo beschikt een intranet ook over verschillende locaties waar men relevante informatie, contactpersonen, bestanden en veelgestelde vragen. Het is verantwoord om hier goed over na te denken wanneer een advocatenkantoor druk bezig is met de professionalisatie.

INSIGHTS

Informatie. De kennis ligt voor het oprapen.

INTRANET

Fixed fee. Voor het bouwen van een intranet vragen we een eenmalig bedrag plus een maand gratis support na de live-gang.

Voor zowel kleine- als grote kantoren. €2.000 opstart +
125 per gebruiker
  • Alle Intranet functionaliteiten
  • Koppeling met tools
  • Strak design in huisstijl
  • Inclusief strategiebepaling
  • 1 maand gratis support

TESTIMONIALS

Klanten. De advocatenkantoren waar wij voor klaarstaan.

“De samenwerking met Tjeu en Remco van IT Factor is erg fijn. Wij zijn erg tevreden” Barbara Tielenburg – Operations Manager
Read full case

GET IN TOUCH

Perfect voor de professionalisering. Een naadloos, veilig en geïntegreerd intranet ontworpen om de efficiëntie en productiviteit binnen uw kantoor te versterken.