Tjeu Cox Remco Visser

Interview met IT Factor

They have got the ‘it factor’ – Mirjam van Veelen

Jongens met een missie en the sky is not the limit getuige een raketje op hun website dat richting de maan vliegt. IT Factor is een kersvers bedrijf dat kantoren op maat adviseert bij digitale innovatie. Efficiëntie is hun sleutelwoord. Geen wonder dat hun clientèle voornamelijk bestaat uit advocatenkantoren.

Bezoek hun website en in een paar minuten weet je wie Remco Visser, Tjeu Cox en Mannus Schomaker zijn, wat ze te bieden hebben en hoe ze werken. Efficiënt dus. De teksten op hun website zijn helder, swingend en uitdagend. Zo besluiten ze de -wie zijn wij- pagina met de zin:

Er is genoeg te vertellen over de heren van IT Factor. Desalniettemin moet je ze in real-life ontmoeten om ze echt te leren kennen.

Wij hadden het genoegen om ze in het echt te leren kennen. Tjeu en Remco werkten afgelopen maand aan ons nieuwe intranet. Als je ze voor het eerst samen ziet werken, denk je dat het jeugdvrienden zijn, maar ze kennen elkaar pas twee jaar. Unipartners, een adviesbureau dat universitaire studenten en bedrijven aan elkaar koppelt bracht ze bij elkaar. In 2019 deed het drietal een project bij RESOR Advocaten. De samenwerking beviel zo goed dat RESOR een toekomst zonder de jongens niet zag zitten, of ze extern beschikbaar konden blijven? Jazeker! Meteen na hun afstuderen in de zomer van 2020 richtten ze IT Factor B.V. op. Mannus is op dit moment even niet in the picture, die kreeg een PhD aangeboden in Robotics.

Nog geen jaar na de oprichting kunnen Remco en Tjeu gerenommeerde kantoren tot hun cliëntiele rekenen, hebben ze 25 projecten gerealiseerd en hebben ze er op dit moment 6 onder hun hoede. Als ze niet op locatie werken, kan je ze vinden in de A’DAM Toren waar ze op de veertiende etage een flexwerkplek huren.

Opgericht tijdens de pandemie, werkte het Covid-19 virus juist in hun voordeel. De advocatuur digitaliseerde noodgedwongen in rap tempo. Na thuiswerken, videobellen, online zittingen en online seminars was de stap naar een digitaal kantoor en het gebruik van legal tech en legal tools snel gezet. act Fort Advocaten leerde de jongens kennen via de kantoordirecteur van Resor, de rest is geschiedenis, maar een ding is zeker: IT Factor heeft de toekomst.

De letters IT staan voor Informatie Technologie en Factor voor een omstandigheid die invloed op iets uitoefent, maar de naam van het bedrijf kan net zo goed verwijzen naar de uitdrukking ‘They have got the ‘it’ factor’ of te wel: “Wouldn’t you love to be that guy that everyone wants to be around?” “The person who commands a presence when they walk into a room?”

Want hebben de jongens eenmaal voor je gewerkt, dan wil je ze niet meer kwijt!