Business Intelligence

Power BI

*dit dashboard is interactief, dus probeer deze vooral even uit. 

Krijg inzicht in uw organisatie!

Door het gebruik van Business Intelligence van IT Factor krijgt u real-time inzichten in uw data van verschillende gegevensbronnen. Zo krijgt u inzicht in de declarabiliteit, cliënten performance, omzet trends, debiteuren en nog veel meer. IT Factor is partner van Legalsense, Kleos en Twinfield, maar kan ook met andere databronnen connecten zoals SQL-servers en Data warehouses. 

De eerste stap voor het analyseren van data is het connecten met verschillende databases. De belangrijkste drie zijn het praktijkmanagementsysteem, de financiële administratie en het CRM. Dit doen wij door middel van API’s. Als er geen API beschikbaar is, kan een data-export ook uitkomst bieden.  

Zodra de data is ingeladen in Power BI, wordt deze data gemodelleerd. Deze stap zorgt ervoor dat de data de juiste inzichten geeft en gefilterd kan worden. 

Zodra het datamodel ready voor gebruik is, kan er worden gestart met het bouwen van de eerste visualisaties. Wij bij IT Factor hebben een duidelijk beeld van de visualisaties die daadwerkelijk waarde toevoegen voor het bestuur. 

Zodra de visualisaties gemaakt zijn, kunnen er additionele analyses worden gemaakt zoals; wat is de belangrijkste omzetdrijver, wat is een goed uurtarief om aan te houden en wat voor soort diensten zouden we extra moeten aanbieden of juist outsourcen. 

Ten slotte dienen alle dashboards, rapporten en analyses natuurlijk gemanaged te worden. Door het gebruik van Microsoft Power BI is het management relatief eenvoudig omdat er wordt gewerkt met de bestaande Microsoft accounts en Microsoft 365 groepen. Heeft u al een groep met daarin bijvoorbeeld het management, dan hoef je enkel deze groep toegang te geven tot een rapport of dashboard. 

Voordelen van een dashboard op Power BI

Real-time inzicht​

BI genereert real-time inzichten van meerdere databronnen in één overzicht

Identificeren van trends

BI Identificeert mogelijke trends door analyses en slimme interactieve visuals.

Datakwaliteit

BI zorgt voor inzicht in uw datakwaliteit. Dit is bovendien vaak een trigger om meer data te verzamelen.

Data analyse

BI maakt data-analyse mogelijk. Door middel van data-analyse kunnen er data-gedreven strategieën worden ontwikkeld.

Stuurinformatie

BI zorgt voor een goede sturing binnen de organisatie door sneller te anticiperen op veranderingen.

Wilt u ook datagedreven besturen?

Kom dan in contact zodat we kunnen bepalen wat we voor uw organisatie kunnen betekenen. Mail naar remco.visser@itfactor.nl of klik hieronder. 👇