SERVICE

Business Intelligence. In de moderne wereld zijn inzichten goud waard. Ook voor de advocatuur is data de sleutel tot succes.

Een dashboard van IT Factor omvat alle essentiële elementen voor een advocatenkantoor om te sturen. Door regelmatige feedback van dagelijkse besturen, management en finance heeft IT Factor een flink aantal best practices opgebouwd .

Inspiratie

Waarom kiezen voor IT Factor?

Verbeter de prestaties van uw advocatenkantoor met het Management Dashboard van IT Factor. Krijg real-time inzichten, verbeter de efficiëntie en maak datagedreven beslissingen met steun van onze krachtige visualisaties. In samenwerking met het bestuur en de finance afdeling bouwen wij op maat jullie eigen dashboard met elke dag de nieuwste cijfers.

IT Factor focust enkel op de advocatuur, waardoor wij kantoren kunnen voorzien van een aantal best practices in de markt. Voor kantoren die actief bezig zijn met Business Development, heeft IT Factor ook een Client Intelligence dashboard ontwikkeld.

Databronnen

Software. Verschillende bronnen die wij van binnen en buiten kennen.

INSIGHTS

Informatie. De kennis ligt voor het oprapen.

FUTURE PROOF

Datagedreven. Vier argumenten waarom het essentieel is om data als basis voor besluitvorming te gebruiken.

Het eerste en meest directe voordeel voor data-gedreven advocatenkantoren is automatisering. Waar voorheen tijdrovende analyses en handmatige rapporten de norm waren, worden deze nu vervangen door visueel aantrekkelijke en interactieve dashboards. Dit resulteert in real-time diepgaande inzichten in financiën en bedrijfsactiviteiten op zowel bedrijfs- als praktijk-, sector- en klantniveau. Het verhoogt de efficiëntie en stelt advocatenkantoren in staat om sneller en beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

Met data kunnen advocatenkantoren hun bedrijfsstrategieën verfijnen op praktijk-, sector- en klantniveau. Diepgaande inzichten in prestaties, kostenstructuren en verbetermogelijkheden, inclusief scenario- en prognoseplanning, helpen bij het bepalen van winstgevende klanten en praktijken. Het helpt bij het realiseren van hogere tarieven, optimaliseren van personeel en het identificeren van verbeteracties die de concurrentiepositie versterken.

Een andere waarde-propositie ligt in het verbeteren van de financiële gezondheid van het kantoor. Data stelt advocatenkantoren in staat om hun cashflowpositie te versterken, omzet te verhogen en marges te verbeteren. Dit leidt tot een vermindering van het verlies van factureerbare uren en verbetert het gehele facturerings- en incassoproces.

Tot slot, data-gedreven advocatenkantoren zijn “future ready.” Ze nemen beslissingen op basis van feiten en gegevens, wat hen in staat stelt om sneller te innoveren, zowel in technische praktijk- en klantprocessen als in prijsmodellen. Ze zijn klaar om data, en in het verlengde ook kunstmatige intelligentie, op duurzame wijze te integreren in hun werkmethoden. Dit moderne advocatenkantoor is gericht op het leveren van hoogwaardige diensten met toegevoegde waarde aan hun cliënten en staat open voor samenwerking en verandering.

MANAGEMENT DASHBOARD

Datagedreven. Klikbaar en realtime.

La Gro

Referentie | La Gro

"In het bestuur van La Gro hadden we op zich genoeg harde data over ons kantoor. De data waren echter verspreid over verschillende systemen en met name in te veel tabellen. Het koste ons te veel tijd om hier overzicht in te creëren, dan wel op een effectieve manier deze data te delen of te tonen. Om als kantoor verder te professionaliseren besloten we een dashboard te laten bouwen om meer focus op de cijfers te krijgen en bij te kunnen sturen. We kozen voor IT Factor. Niet alleen omdat ze al aan boord waren, ze hadden net ons intranet ontwikkeld, maar ook omdat ze overtuigend goed zijn op technologische innovatie.

Nu beschikken we als bestuur over een PowerBI dashboard met alle financiële en andere relevante stuurinformatie. Dit dashboard combineert data uit kantoorapplicaties in heldere visuals waarbij de onderliggende data met een druk op de knop beschikbaar zijn. Daarnaast biedt het dashboard ook analyses op het niveau van de fee earner, de teams en de cliënten (bijvoorbeeld welke teams betrokken zijn bij een bepaalde client). Het realtime beschikbaar hebben van alle stuurinformatie (ook mobiel) en de analyses van het dashboard zijn een belangrijke ondersteuning bij de dagelijkse gesprekken en beslissingen van het bestuur en verbeteren ook de financiële performance van kantoor. In de volgende fasen gaan we andere data aan het dashboard toevoegen, zoals kosten, sectorinformatie etc. Daarmee krijgen we steeds meer business intelligence beschikbaar waarmee we onze strategische doelstellingen beter kunnen bereiken.

De samenwerking met IT Factor was meer dan uitstekend. Het zijn echte enthousiaste data crunchers, denken altijd 2 stappen vooruit en zijn gewoon echte legal tech vakmannen. Ik kan ze aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar data-analyse oplossingen!"

Laurens Meijer | Managing Director | La Gro

CLIENT DASHBOARD

Client performance. Omzet, marge, realisatie, en meer...

GET IN TOUCH

Future-ready. Strategy is not about reacting to the future, but about creating it.