SERVICE

Business Intelligence. In de moderne wereld zijn inzichten goud waard. Ook voor de advocatuur is data de sleutel tot succes.

Een dashboard van IT Factor omvat alle essentiële elementen voor een advocatenkantoor om te sturen. Door regelmatige feedback van dagelijkse besturen, management en finance heeft IT Factor een flink aantal best practices opgebouwd .

Inspiratie

Waarom kiezen voor IT Factor?

Verbeter de prestaties van uw advocatenkantoor met het Management Dashboard van IT Factor. Krijg real-time inzichten, verbeter de efficiëntie en maak datagedreven beslissingen met steun van onze krachtige visualisaties. In samenwerking met het bestuur en de finance afdeling bouwen wij op maat jullie eigen dashboard met elke dag de nieuwste cijfers.

IT Factor focust enkel op de advocatuur, waardoor wij kantoren kunnen voorzien van een aantal best practices in de markt. Voor kantoren die actief bezig zijn met Business Development, heeft IT Factor ook een Client Intelligence dashboard ontwikkeld.

Databronnen

Software. Verschillende bronnen die wij van binnen en buiten kennen.

INSIGHTS

Informatie. De kennis ligt voor het oprapen.

FUTURE PROOF

Datagedreven. Vier argumenten waarom het essentieel is om data als basis voor besluitvorming te gebruiken.

Het eerste en meest directe voordeel voor data-gedreven advocatenkantoren is automatisering. Waar voorheen tijdrovende analyses en handmatige rapporten de norm waren, worden deze nu vervangen door visueel aantrekkelijke en interactieve dashboards. Dit resulteert in real-time diepgaande inzichten in financiën en bedrijfsactiviteiten op zowel bedrijfs- als praktijk-, sector- en klantniveau. Het verhoogt de efficiëntie en stelt advocatenkantoren in staat om sneller en beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

Met data kunnen advocatenkantoren hun bedrijfsstrategieën verfijnen op praktijk-, sector- en klantniveau. Diepgaande inzichten in prestaties, kostenstructuren en verbetermogelijkheden, inclusief scenario- en prognoseplanning, helpen bij het bepalen van winstgevende klanten en praktijken. Het helpt bij het realiseren van hogere tarieven, optimaliseren van personeel en het identificeren van verbeteracties die de concurrentiepositie versterken.

Een andere waarde-propositie ligt in het verbeteren van de financiële gezondheid van het kantoor. Data stelt advocatenkantoren in staat om hun cashflowpositie te versterken, omzet te verhogen en marges te verbeteren. Dit leidt tot een vermindering van het verlies van factureerbare uren en verbetert het gehele facturerings- en incassoproces.

Tot slot, data-gedreven advocatenkantoren zijn “future ready.” Ze nemen beslissingen op basis van feiten en gegevens, wat hen in staat stelt om sneller te innoveren, zowel in technische praktijk- en klantprocessen als in prijsmodellen. Ze zijn klaar om data, en in het verlengde ook kunstmatige intelligentie, op duurzame wijze te integreren in hun werkmethoden. Dit moderne advocatenkantoor is gericht op het leveren van hoogwaardige diensten met toegevoegde waarde aan hun cliënten en staat open voor samenwerking en verandering.

MANAGEMENT DASHBOARD

Datagedreven. Klikbaar en realtime.

CLIENT DASHBOARD

Client performance. Omzet, marge, realisatie, en meer...

GET IN TOUCH

Future-ready. Strategy is not about reacting to the future, but about creating it.